FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački ministar obrane doputovao u Pakistan

ISLAMABAD, 21. prosinca 2005. (Hina/DPA) - Njemački ministar obraneFranz-Josef Jung doputovao je u srijedu u Islamabad gdje će održatirazgovore o nizu pitanja od regionalne sigurnosti do stanja uPakistanu nakon zemljotresa 8. listopada.
ISLAMABAD, 21. prosinca 2005. (Hina/DPA) - Njemački ministar obrane Franz-Josef Jung doputovao je u srijedu u Islamabad gdje će održati razgovore o nizu pitanja od regionalne sigurnosti do stanja u Pakistanu nakon zemljotresa 8. listopada.

Predviđeno je i da Jung u četvrtak otputuje u jednodnevni posjet Afganistanu gdje će se susresti s afganistanskim čelništvom i s 3.000 njemačkih vojnika koji se u toj zemlji nalaze u okviru Međunarodnih snaga sigurnosti i pomoć (ISAF).

Jung je prvi visoki njemački dužnosnik koji posjećuje Pakistan nakon potresa 8. listopada u kojem je poginulo 73.000 ljudi a 3,5 milijuna osoba ostalo bez domova.

Jung će službeno razgovarati sa svojim kolegom Raoom Sikandarom Iqbalom o načinima za jačanje suradnje na području obrane, vojne obuke i obrazovanja kao i o stanju u Pakistanu nakon potresa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙