FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Donacija 13 terenskih vozila za hrvatsku graničnu policiju

ZAGREB, 21. prosinca 2005. (Hina) - U sklopu Pakta o stabilnosti zajugoistočnu Europu koji financira SR Njemačka, njemačka vlada doniralaje hrvatskoj graničnoj policiji 13 posebno opremljenih terenskihvozila i 30 zaštitnih prsluka, prvenstveno namijenjenih pokretnimnadzornim postrojbama hrvatske granične policije.
ZAGREB, 21. prosinca 2005. (Hina) - U sklopu Pakta o stabilnosti za jugoistočnu Europu koji financira SR Njemačka, njemačka vlada donirala je hrvatskoj graničnoj policiji 13 posebno opremljenih terenskih vozila i 30 zaštitnih prsluka, prvenstveno namijenjenih pokretnim nadzornim postrojbama hrvatske granične policije.

Veleposlanstvo SR Njemačke priopćilo je danas da će se primopredaja tih vozila, čija vrijednost iznosi više od 600.000 eura, održati 22. prosinca.

"Svjesna da je hrvatska policija u svladavanju teških zadaća duž svoje teritorijalne granice upućena na modernu opremu i međunarodnu suradnju, Njemačka tim mjerama pruža potporu hrvatskom doprinosu stabilizaciji regije, koja je jedna od važnijih zona tranzita ilegalne migracije, krijumčarenja droge, oružja i ljudi", priopćeno je iz Veleposlanstva.

Njemačka na taj način pruža konkretnu potporu napretku Hrvatske na putu prema EU, a nastavlja se i partnerska suradnja između Njemačke i Hrvatske na području policijske djelatnosti, ističe se u priopćenju.

Dodaje se kako je proteklih pet godina SR Njemačka u znatnom opsegu podupirala rad hrvatske granične policije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙