FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Orkanska bura na dionicama A1 i D8

ZAGREB, 10. prosinca 2005. (Hina) - Zbog orkanske bure dionicomautoceste A1, Zagreb-Split, od čvora Sv. Rok do čvora Maslenica idionicom Jadranske magistrale (D8) od Senja do Svete Marije Magdalene,smiju prometovati samo osobna vozila, navodi popodne u izvješću od14,15 sati Hrvatski auto-klub.
ZAGREB, 10. prosinca 2005. (Hina) - Zbog orkanske bure dionicom autoceste A1, Zagreb-Split, od čvora Sv. Rok do čvora Maslenica i dionicom Jadranske magistrale (D8) od Senja do Svete Marije Magdalene, smiju prometovati samo osobna vozila, navodi popodne u izvješću od 14,15 sati Hrvatski auto-klub.

Na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice do tunela Tuhobić, zbog olujnog vjetra, zabrana je prometa za teretna vozila teža od 3,5 tone, vozila s natkrivenim tovarnim prostorom, autobuse, motocikle i vozila s kamp prikolicama, kao i na dionici Jadranske magistrale (D8) Bakar-Senj.

Zbog jakog vjetra Krčki, Paški i most FranjeTuđmana, zatvoreni su za I. kategoriju vozila (autobuse na kat, vozila sa kamp prikolicama i motocikle).

Slab snijeg pada ponegdje u Lici i Gorskom Kotaru, te usporava promet na autocesti A1 Zagreb-Split, dionici Bosiljevo-Gospić, kao i duž autoceste A6 Rijeka-Zagreb.

Zbog sanacije velikog odrona zemlje i kamenja na Jadranskoj magistrali, u mjestu Krilo Jesenice, osobna vozila prometuju smjerom Žrnovnica-Tugare-Naklice-Omiš, a teretna vozila i autobusi smjerom Brnaze-Trilj-Cista Provo-Šestanovac-Dubci. Regulacija će potrajati nekoliko dana.

Zbog izlijevanja rijeka još su uvijek zatvorene D36 Jamnica-Gradec Pokupski, Pokupsko-Šišljević (kod mjesta Rožin-Breg i Koritinja) i Pokupsko-Kljuka, LC 34044 Karlovac-Donje Mekušje-Kobilić. Otežano se vozi dijelom D6 Gvozdansko-Dvor.

Graničnim prijelazima osobna i teretna vozila prometuju bez poteškoća.

Trajektne linije Brestova-Porozina za otok Cres, te Prizna-Žigljen za otok Pag zbog jake bure do daljnjega su u prekidu.

Trajekti na ostalim linijama plove prema redu plovidbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙