FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 17. prosinca 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30sati.
ZAGREB, 17. prosinca 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Glavna izborna skupština Hrvatske seljačke stranke (HSS) na kojoj će oko 900 izaslanika birati novog predsjednika stranke i novo stranačko vodstvo počela je danas u Zagrebu. Za predsjednika stranke natječu se aktualni predsjednik Zlatko Tomčić i Josip Friščić, koprivničko-križevački župan. Ova skupština i ovi izbori su izbori i skupština nove šanse, rekao je uvodno član Predsjedništva HSS-a Ante Simonić. Svjestan dviju struja u stranci - Tomčićeve i Friščićeve, Simonić je pozvao izaslanike da skupštinu "odrade" HSS-ovski tolerantno, smireno i domoljubno. Neka pobijedi HSS, izaberimo najboljega, poručio je Simonić.

ZAGREB - U Kabinetu grafike Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, u ponedjeljak 19. prosinca, otvorit će se izložba Talijanski majstori 18. stoljeća, Stoljeće bakra. Izložba Grafika u Italiji iz 18. i početka 19. stoljeća, u reprezentativnom odabiru majstora i njihovih djela, obuhvaća više od stotinu grafičkih listova. Oni svjedoče o razvijenom nakladništvu, velikim umjetničkim imenima i širokom rasponu tema. Autorica izložbe je Margarita Sveštarov Šimat.

KARLOVAC - U sudaru osobnog automobila s kamionom koji se dogodio jutros u 4,50 sati u Karlovcu poginula su dvojica mladića, a jedan je teško ozlijeđen, doznaje se u karlovačkoj policiji. Po prvim podacima policije, do sudara je došlo kada je osobni automobil zbog neprilagođene brzine prešao na lijevi prometni trak, kojim je naišao kamion koprivničke registracije s prikolicom. Ozlijeđeni mladić zbrinut je u karlovačkoj Općoj bolnici i kako se doznaje od dežurne liječnice ima višestruke prijelome dugih kostiju, a do 8 sati nije dolazio k svijesti, što upućuje na jači potres mozga.

KRIŽEVCI - Zasad još nepoznata žena srednjih godina poginula je jučer navečer u Gundulićevoj ulici u Križevcima kad je na nju s automobilom "opel corsa" naletjela 22-godišnja Križevčanka koja je u krvi imala 1,26 promila alkohola. Vozačica nije vožnju prilagodila uvjetima i stanju na cesti, pa je zbog vlažnog kolnika i smanjenje vidljivosti udarila pješakinju koja je svojom lijevom stranom kolnika dolazila iz suprotnog smjera, priopćila je danas Koprivničko-križevačka policijska uprava. Nesretna je pješakinja na mjestu umrla. Vozačica "corse" je otišla s mjesta nesreće i nakon kraćeg vremena prijavila se u križevačku Policijsku postaju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙