FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MVPEI: sporazum o liberalizaciji viznog režima između Hrvatske i Ukrajine

ZAGREB, 16. prosinca 2005. (Hina) - Ministrica vanjskih poslova ieuropskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović i ukrajinski dužnosnicipotpisali su u petak u Kijevu Sporazum o uzajamnom putovanjudržavljana kojim se liberalizira vizni režim između dviju država,priopćeno je iz MVPEI-a.
ZAGREB, 16. prosinca 2005. (Hina) - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović i ukrajinski dužnosnici potpisali su u petak u Kijevu Sporazum o uzajamnom putovanju državljana kojim se liberalizira vizni režim između dviju država, priopćeno je iz MVPEI-a.

Šefica hrvatske diplomacije sastala se tijekom službenog posjeta Ukrajini s predsjednikom države Viktorom Juščenkom, zamjenikom premijera Vječeslavom Kirilenkom, predsjednikom Vrhovne Rade Volodimirom Litvinom i ministrom vanjskih poslova Borisom Tarasjukom.

Tom su prilikom Grabar-Kitarović i Tarasjuk potpisali Sporazum o liberalizaciji viznoga režima između Hrvatske i Ukrajine.

Hrvatska ministrica i predsjednik Juščenko suglasili su se da između dviju država vladaju prijateljski odnosi bez otvorenih pitanja i da postoje mogućnosti za razvoj i unapređenje suradnje, posebice u području gospodarstva, navodi se u priopćenju.

Razgovarali su o nekoliko konkretnih područja suradnje - energetici, transportu te vojno-tehničkoj suradnji, a s tim je ciljem Grabar-Kitarović najavila posjet Ukrajini premijera Ive Sanadera i skupine hrvatskih gospodarstvenika.

Zamjenik ukrajinskog premijera Kirilenko iskazao je interes da Ukrajina bude zemlja partner na Zagrebačkom velesajmu te dodao da sa zanimanjem prate procese u Hrvatskoj, ne samo u području europskih integracija, nego i u području znanosti, kulture i obrazovanja, navodi se u priopćenju MVPEI-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙