FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Berlinu otvorena izložba crteža hrvatske djece

ZAGREB, 16. prosinca 2005. (Hina) - U hrvatskome veleposlanstvu uBerlinu otvorena je izložba crteža djece osnovnih škola iz Hrvatske otemi milenijskih razvojnih ciljeva koje su jednoglasno prihvatile svečlanice Ujedinjenih naroda na Milenijskom summitu 2000. godine,priopćio je u petak MVPEI.
ZAGREB, 16. prosinca 2005. (Hina) - U hrvatskome veleposlanstvu u Berlinu otvorena je izložba crteža djece osnovnih škola iz Hrvatske o temi milenijskih razvojnih ciljeva koje su jednoglasno prihvatile sve članice Ujedinjenih naroda na Milenijskom summitu 2000. godine, priopćio je u petak MVPEI.

Izložba je nastala kao rezultat natječaja koji je objavio Ured za Hrvatsku Ujedinjenih naroda za pomoć djeci u sklopu programa "Hrvatski milenijski razvojni ciljevi", kaže se u priopćenju i dodaje kako su djeca crtežima iskazala svoje viđenje i doživljaj problema siromaštva, obrazovanja, jednakosti spolova, zdravlja djece i majki, borbe protiv AIDS-a, zaštite okoliša itd.

Izložba koja je povodom Dana Ujedinjenih naroda bila postavljena i kao prodajna, donacijska izložba u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija u listopadu ove godine, postavljena je u Berlinu na inicijativu Odjela za kulturnu promidžbu Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija. Terminski se, kaže se u priopćenju, odlično uklopila u božićni koncert koji polaznici škola hrvatske dopunske nastave u Berlinu tradicionalno održavaju u hrvatskom veleposlanstvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙