FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nakon evakuacije nastavljena sjednica indijskoga parlamenta

NEW DELHI, 16. prosinca 2005. (Hina/AP) - Policijski psi nisu našlieksploziv nakon što je zbog dojave o bombi evakuirana zgradaindijskoga parlamenta, priopćili su u petak indijski dužnosnici.
NEW DELHI, 16. prosinca 2005. (Hina/AP) - Policijski psi nisu našli eksploziv nakon što je zbog dojave o bombi evakuirana zgrada indijskoga parlamenta, priopćili su u petak indijski dužnosnici.

Sat nakon uzbune ministar unutrašnjih poslova Shivraj Patil izjavio je kako su "djelatnici zaduženi za sigurnost pregledali zgradu i obavijestili me da nema razloga za brigu".

Prema njegovim riječima, evakuacija parlamenta bila je "mjera opreza" jer se u toj zgradi prije četiri godine dogodio samoubilački bombaški napad.

Nakon što su policijski specijalci sa psima pretražili zgradu, parlament je nastavio sjednicu, a Patil je zastupnicima rekao da je jedna diplomatska američka misija u Indiji e-mailom primila dojavu o bombi.

Na taj su e-mail upozorene indijske vlasti koje su uzbunile parlament, a prema Patilovim riječima, vlada će ponovno razmotriti sigurnosne mjere u zgradi parlamenta i oko nje.

Islamski gerilci napali su zgradu parlamenta 13. prosinca 2001. i u tome je okršaju ubijeno 14 osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙