FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RIM: Razbijena banda organizatora tajne imigracije

RIM: Razbijena banda organizatora tajne imigracijeRIM, 15. prosinca 2005. (Hina/AR) - Talijanska policija u suradnji sostalim europskim policijama razotkrila je moćnu kriminalnu skupinukoja je dovodila tajne imigrante iz Kurdistana i Srednjeg istoka ucijelu Europu a uhićeno je 90 osoba u Italiji, Francuskoj, Turskoj,Velikoj Britaniji i Grčkoj.
RIM, 15. prosinca 2005. (Hina/AR) - Talijanska policija u suradnji s ostalim europskim policijama razotkrila je moćnu kriminalnu skupinu koja je dovodila tajne imigrante iz Kurdistana i Srednjeg istoka u cijelu Europu a uhićeno je 90 osoba u Italiji, Francuskoj, Turskoj, Velikoj Britaniji i Grčkoj.

"Važna operacija koju je provela talijanska policija u suradnji s ostalim europskim policijama potvrđuje veliku opasnost od kriminalnih organizacija koje se bave trgovinom ljudima i iskorištavanjem tajnih imigranata", izjavio je u četvrtak poslije podne talijanski ministar unutarnjih poslova Giuseppe Pisanu govoreći o rezultatima operacije nazvane Tazir.

Talijanska policija procjenjuje da je najmanje 5 tisuća tajnih imigranata iz iračkog Kurdistana i ostalih zemalja Srednjeg istoka prebačeno u Europu uz visoke naplate. Tri godine je trajala istraga i i nakon uhićenja 90 osoba utvrđeno je da je šef organizacije irački Kurd Arsalan, koji je imao svoj glavni stožer u Rimu.

Otkriveno je tisuće ilegalnih imigranata koji su bili podvrgnuti pravom ropstvu, a put u Europu su plaćali, kako iznosi talijansko ministarstvo unutarnjih poslova, od 7.500 do 15.000 dolara. Ukupna zarada od oko milijun dolara jednim je dijelom bila slana na Srednji istok. U Rimu su bili okupljani tajni imigranti i zatim prebacivani u nehumanim uvjetima u Francusku, a zatim u Veliku Britaniju i druge europske zemlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙