FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Klapa Sinj na svojoj američkoj turneji nastupila u Washingtonu

WASHINGTON,5. prosinca(Hina) - Hrvatska Klapa Sinj održala je unedjelju, u okviru svoje američke turneje, koncert u Washingtonu,oduševivši nekoliko stotina nazočnih Amerikanaca i američkih Hrvata ucentru Kennedy, koji su izvođače nekoliko puta vraćali na pozornicu iispratili ovacijama.
WASHINGTON,5. prosinca(Hina) - Hrvatska Klapa Sinj održala je u nedjelju, u okviru svoje američke turneje, koncert u Washingtonu, oduševivši nekoliko stotina nazočnih Amerikanaca i američkih Hrvata u centru Kennedy, koji su izvođače nekoliko puta vraćali na pozornicu i ispratili ovacijama.

Klapa Sinj je prvu turneju neke klape u Sjedinjenim Državama započela koncertom u petak u New Yorku, a nakon Washingtona nastupit će 7. prosinca u Chicagu, u kulturnom centru Prestom Bradley Hall.

Klapa je nastupila zajedno s Nenadom Bachom, hrvatskim kompozitorom, rock glazbenikom i producentom koji živi i radi u New Yorku i koji je i omogućio njihovu američku turneju. U posljednjih deset godina Bach je želio klapsku glazbu izvesti iz hrvatskih klubova i restorana i dati joj mjesto koje zaslužuje na svjetskoj glazbenoj sceni kao specifično hrvatski glazbeni izraz.

Osim klasičnog klapskog repertoara, klapa je zajedno s Bachom izvela i nekoliko pop kompozicija.

"Prvi smo put na tlu Sjedinjenih Država i to je izuzetno velika stvar ne samo za Klapu Sinj nego općenito za klapsko pjevanje. Želimo klapsku pjesmu pronijeti svijetom", rekao je hrvatskim novinarima nakon koncerta voditelj Klape Sinj Mojmir Čačija.

Kocert u Washingtonu ostvaren je uz potporu hrvatskog veleposlanstva u Washingtonu te washingtonske hrvatske udruge za promicanje hrvatske kulture u SAD-u Croatian House.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙