FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Atletika - Isinbajevu preuzeo Sergej Bubka

MOSKVA, 18. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Olimpijska pobjednica isvjetska rekorderka u skoku s motkom, Ruskinja Jelena Isinbajeva (23)raskinula je suradnju s trenerom Jevgenijem Trofimovim i od sada ćeraditi s legendarnim Sergejom Bubkom.
MOSKVA, 18. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Olimpijska pobjednica i svjetska rekorderka u skoku s motkom, Ruskinja Jelena Isinbajeva (23) raskinula je suradnju s trenerom Jevgenijem Trofimovim i od sada će raditi s legendarnim Sergejom Bubkom.

Isinbajeva i Trofimov surađivali su osam godina i prekid suradnje izazvao je u Rusiji veliki šok. Posebice, zbog rezultata koje je ruska motkašica postigla. Isinbajeva je ove godine postala prva atletičarka koja je motkom preskočila pet metara, a do sada je već 18. puta rušila svjetski rekord.

"Nitko nije očekivao prekid njihove suradnje," kazao je Valeri Kuličenko, prvi čovjek ruske atletike.

Odlukom da preseli u Donjeck i nastavi suradnju s najboljim skakačem u povijesti ovog sporta iznenadila je i samog Trofimova.

"Ostao sam šokirana kada mi je kazala da prekidamo suradnju. Osjećam se izdanim. Od nje sam stvorio olimpijski prvakinju, a ona mi je vratila otkazom," kazao je Trofimov.

Ruskinja se nije previše zamarala kritikama iz domovine, njezin cilj je dostići Bubkin rekord, koji je tijekom karijere čak 35 puta postavljao najbolji rezultat na svijetu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙