FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prostituke pate od sindroma sličnog PTSP-u

KOPENHAGEN, 14. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Prostitutke riskirajuoboljeti od psihičkog poremećaja sličnog onome kojemu su podložnivojnici koji su se našli u borbi, izvijestio je u srijedu jedan danskilist.
KOPENHAGEN, 14. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Prostitutke riskiraju oboljeti od psihičkog poremećaja sličnog onome kojemu su podložni vojnici koji su se našli u borbi, izvijestio je u srijedu jedan danski list.

Seksualne radnice mogu se u svom poslu naći izložene napadima što kod nekih prostituki izaziva posttraumatski stresni poremećaj (PTSP), izvijestio je list Urban.

"Kada osoba pretrpi jedan ili dva događaja u kojemu se osjeti ugrožena to može izazvati PTSP. Mogu vam se vraćati slike u kojima ponovno proživljavate ono čemu ste bili izloženi", rekla je psihologinja Birgitte Lieberkind koja radi sa ženama koje žele prestati s prostitucijom.

Drugi simptomi uključuju teškoće u koncentraciji i razdražljivost.

PTSP se također može pojaviti nakon što je osoba svjedočila ili bila izložena ratnim situacijama, mučenju, napadu, prirodnim katastrofama, nesrećama, terorističkim napadima ili iznenadnom gubitku voljene osobe.

Sam čin prodaje vlastitog tijela nepoznatoj osobi veći je čimbenik stresa, kaže Lieberkind. "Ne znate što očekivati. Hoće li čovjek biti agresivan ili ne".

U Danskoj nema studije te pojave, no istraživanja u drugim zemljama sugeriraju da dvije trećine prostitutki koje rade na ulici pati od PTSP-a ili sličnih poremećaja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙