FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Bajadera - operetna bombonijera" 9. prosinca u "Komediji"

ZAGREB, 1. prosinca 2005. (Hina) - Zagrebačko kazalište "Komedija"glazbeno-scenskim karuselom "Bajadera - operetna bombonijera", koji ćepremijerno izvesti 9. prosinca, nastavlja svečanu proslavu 55.obljetnice djelovanja.
ZAGREB, 1. prosinca 2005. (Hina) - Zagrebačko kazalište "Komedija" glazbeno-scenskim karuselom "Bajadera - operetna bombonijera", koji će premijerno izvesti 9. prosinca, nastavlja svečanu proslavu 55. obljetnice djelovanja.

"Bajadera" je, po riječima ravnatelja Nike Pavlovića, svojevrstan hommage opereti u "Komediji" i zahvala za sve operetne uspješnice koje su postavljene od njegova osnutka do danas.

Scenarist i redatelj Vlado Štefančić istaknuo je kako je od opereta velike trojice, Kalmana, Lehara i Straussa, nastojao odabrati najuspješnije skladbe, ali i da one budu smisleno povezane u cjelovitu operetnu priču.

Prvi put u istoj opereti, libretu i partituri naći će se na sceni zajedno njihove Grofice, Kontese, Kneginje, Baruni, Cigani, Pjesnici, Čardaš-kavaliri, Primadone, Bajadere, Subrete, Grizette, Špuil-tenori i Tanc-komikeri. Tako će Straussov Princ Orlofsky zaplesati s Kalmanovom Groficom Maricom, Leharov princ Sou-Chong očaravat će Kneginju čardaša, Vesela udovica bez znanja Lehara prelazi Straussu i postaje Grofica Hedmeservašarhej, a Bajadera će očarati sve.

U naslovnim ulogama su Sandra Bagarić, Zorica Antonić, Larisa Marak, Lukrecija Brešković, Miljenko Đuran, Tvrtko Stipić, Đani Stipaničev, Boris Pavlenić i Vid Balog, a sudjeluje i orkestar, zbor i balet kazališta "Komedije". Glavni sponzor predstave je "Kraš".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙