FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 14. prosinca 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30sati
ZAGREB, 14. prosinca 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks sinoć je prihvatio prijedlog Kluba HDZ-a i prekinuo raspravu o izvješćima o poslovanju HRT-a i radu Programskog vijeća u 2004., koja će se nastaviti danas. Šeks je pritom zamolio zastupnike da se u sutrašnjim izlaganjima suzdrže od optužbi i replika, koje su zbog brojnosti obilježile jučerašnju cjelodnevnu raspravu, nego da raspravu što je moguće mirnije privedu kraju. Za pojedinačnu raspravu prijavljeno je još 30-tak zastupnika.

ZAGREB - Monografija "Robert Frangeš Mihanović" Ive Šimata Banova svečano je sinoć predstavljena u Gliptoteci Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU). Monografija, kako je istaknuto, nastoji na primjeru tog velikog kipara pokazati sudjelovanje hrvatskog kiparstva u modernoj europskoj umjetnosti. Shvaćajući tog velikog umjetnika kao živu i trajnu vrijednost Ivo Šimat Banov zalaže se za kritičko preispitivanje niza uporišnih točaka i za sintezno predstavljanje važnih posebnosti njegova opusa, istaknuo je recenzent knjige Tonko Maroević.

SPLIT - Jedan od najpoznatijih svjetskih baritona Leo Nucci sinoć je u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu održao Božićni koncert u pratnji zbora i orkestra HNK pod ravnanjem maestra Vjekoslava Šuteja. Program, sastavljen od isječaka najizvođenijih i najpoznatijih opera, osmislili su zajedno Nucci i maestro Šutej, koji je koncertom ravnao bez naknade. Sav prihod s koncerta, naime, namijenjen je školovanju dviju mladih splitskih glazbenica. Leo Nucci, slavni talijanski bariton, zvijezda je mnogih svjetskih pozornica, od milanske Scale do njujorškog Metropolitana i smatra ga se najboljim svjetskim Nabucom i Rigolettom.

DUBROVNIK - Pod nazivom "Mirisi, zlato i tamjan" u Dubrovniku je sinoć počeo prvi međunarodni festival jaslica i božićnih običaja. Na festivalu, koji će trajati do 6. siječnja 2006. godine, sudjelovat će više od 500 sudionika iz zemlje i inozemstva. Prva hrvatska smotra jasličke i sakralne umjetnosti ponudit će tridesetak različitih priredbi, glazbe, plesa, radionica, scenskih prikaza, degustacije tradicionalne božićne kuhinje.

DUBROVNIK - Dubrovačko-neretvanska podružnica Hrvatskog društva logoraša srpskih i crnogorskih koncentracijskih logora sinoć je u Dubrovniku obilježavajući Dan logoraša premijerno prikazala dokumentarni film "Otvaram vrata". Film govori o zarobljavanjima i stradanjima branitelja i civila s područja Dubrovačko-neretvanske županije u logorima u Bileći u Bosni i Hercegovini, te Morinju u Crnoj Gori, kroz koje je prošlo 424 osobe. Prije premijere filma predstavljena je knjiga predsjednika Hrvatskog društva logoraša Danijela Rehaka "Nek' ne dođe nitko do prijatelj drag".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙