FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren prvi Financijski centar banke Vaba, FIMA-e i KD Investmentsa

ZAGREB, 13. prosinca 2005. (Hina) - Vaba banka iz Varaždina, zajedno spartnerima, brokerskom tvrtkom FIMA Vrijednosnice i tvrtkom zaupravljanje investicijskim fondovima KD Investments, otvorila je danasu Zagrebu svoj prvi Financijski centar, koji će na jednom mjestunuditi bankarske i brokerske usluge te mogućnost ulaganja uinvesticijske fondove.
ZAGREB, 13. prosinca 2005. (Hina) - Vaba banka iz Varaždina, zajedno s partnerima, brokerskom tvrtkom FIMA Vrijednosnice i tvrtkom za upravljanje investicijskim fondovima KD Investments, otvorila je danas u Zagrebu svoj prvi Financijski centar, koji će na jednom mjestu nuditi bankarske i brokerske usluge te mogućnost ulaganja u investicijske fondove.

Prema riječima predsjednika Uprave Vabe Josipa Šeremeta, ta banka će do kraja ove godine otvoriti svoje poslovnice i u Krapini, Ludbregu i Čakovcu, dok je za iduću godinu planirano širenje banke na područje Rijeke i Zadra.

Danas otvoreni Financijski centar, dodao je Šeremet, svojevrsni je eksperiment objedinjavanja financijskih usluga na jednom mjestu, koji bi mogao biti primjer za otvaranje sličnih centara i u drugim većim gradovima u Hrvatskoj.

Vaba banka sljednica je Brodsko-posavske banke, a nakon što je prošle godine njen većinski vlasnik postao varaždinski Validus, u siječnju ove godine mijenja se ime banke te se središte seli u Varaždin.

Aktiva banke je na kraju lipnja, prema riječima njenog predsjednika Uprave, iznosila 190 milijuna kuna, da bi do kraju studenog porasla na 305 milijuna kuna, dijelom zbog akvizicije Primus banke, ali i kao rezultat poslovanja banke.

Ističući da je Vaba banka jedna od rijetkih u posve domaćem vlasništvu, Šeremet je kazao kako banka i u idućoj godini planira nastaviti taj rast, uglavnom organskim rastom, ali i da nisu isključene eventualne akvizicije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙