FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Seminar o ISPA pretpristupnom fondu

ZAGREB, 12. prosinca 2005. (Hina) - Seminar i radionica opretpristupnom fondu ISPA, koji je održan danas u Zagrebu, okupio jetalijanske i hrvatske stručnjake s ciljem uspostave novih poslovnihkontakata, razmjene iskustava te ispitivanja mogućnosti zajedničkihnastupa na natječajima EU.
ZAGREB, 12. prosinca 2005. (Hina) - Seminar i radionica o pretpristupnom fondu ISPA, koji je održan danas u Zagrebu, okupio je talijanske i hrvatske stručnjake s ciljem uspostave novih poslovnih kontakata, razmjene iskustava te ispitivanja mogućnosti zajedničkih nastupa na natječajima EU.

Pretpristupni fond ISPA (Instrument Structurel de PréAdhésion) podržava velika ulaganja u transportnu infrastrukturu i zaštitu okoliša, a kao dio pretpristupne strategije Hrvatska će tijekom razdoblja od 2005. do 2006. godine od fonda ISPA dobiti 60 milijuna eura, pri čemu je za 2005. godinu dodijeljeno 25 milijuna eura, a za 2006. godinu 35 milijuna eura, objavljeno je iz Talijanskog instituta za vanjsku trgovinu, koji je organizator skupa.

Seminar je namijenjen hrvatskim stručnjacima i odgovornim osobama za program ISPA-e, kao i gospodarstvenicima koji djeluju na područjima zaštite okoliša i infrastrukturnih radova s ciljem sklapanja partnerstva radi zajedničkog nastupa na natječajima EU.

Na skupu su svojim izlaganjima sudjelovali predstavnici nekoliko ministarstava te talijanski stručnjaci, a posebni naglasak seminara bio je na modelu javno-privatnog partnerstva (JPP) te na modalitetima prijava na natječaje EU.

Model JPP predstavlja komercijalnu suradnju javne institucije i privatnog partnera pod određenim uvjetima, a s ciljem maksimiziranja ekonomsko-financijske koristi za javni sektor i sve je češće korišteni model posebno kad se radi o značajnim ulaganjima.

Nakon skupa održani su bilateralni susreti 50 hrvatskih i 30 talijanskih gospodarstvenika koji djeluju u sektorima zaštite okoliša i infrastrukturnih radova te drugih srodnih djelatnosti.

U delegaciji talijanskih gospodarstvenika posebno se ističu velike tvrtke kao što su Autovie Venete (koncesionar talijanske autoceste A4), AcegaAps (sektor pružanja komunalnih usluga na području sjevero-istoka Italije) te Italferr (konzalting-inžinjering tvrtka talijanskih državnih željeznica), odnosno udruženja kao što je ANCE (Talijansko udruženje građevinara), navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙