FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska - SCG 1-2 (šira verzija)

ZAGREB, 16. studenog 2005. (Hina) - Hrvatska mlada nogometnareprezentacija nije se uspjela kvalificirati za Europsko prvenstvo. Uuzvratnom dvoboju dodatnih kvalifikacija Hrvatska je izgubila odSrbije i Crne Gore u Velikoj Gorici sa 1-2 (1-1), te se SCG plasiralana EP ukupnim rezultatom 5-2, jer je u prvoj utakmici u Beogradupobijedila sa 3-1.
ZAGREB, 16. studenog 2005. (Hina) - Hrvatska mlada nogometna reprezentacija nije se uspjela kvalificirati za Europsko prvenstvo. U uzvratnom dvoboju dodatnih kvalifikacija Hrvatska je izgubila od Srbije i Crne Gore u Velikoj Gorici sa 1-2 (1-1), te se SCG plasirala na EP ukupnim rezultatom 5-2, jer je u prvoj utakmici u Beogradu pobijedila sa 3-1.

Strijelci: 1-0 Da Silva (5), 1-1 Biševac (21), 1-2 Stepanov (86).

Pred 3.500 gledatelja sudio je Duhamel iz Francuske.

HRVATSKA: Vranjić, Ćorluka, Vukman, Vučko, Pelaić (od 46. Papa), Marčić (od 46. Lakić), Vukojević, Bartulović (od 69. Bodrušić), Kranjčar, Modrić, Da Silva

SCG: Stojković, Basta, Ivanović, Biševac, Lomić, Stepanov, Todorović, Milijaš, Trišović, Purović, Vučinić

Hrvatski mladi nogometaši nisu uspjeli nadoknaditi zaostatak od dva pogotka razlike iz Beograda iako je početak utakmie bio obećavajući. Već u petoj minuti Eduardo da Silva prepolovio je prednost SCG odlično reagiravši na dodavanje Ćorluke.

Postignuti pogodak bio je signal za nove napade, te je u 17. minuti trebalo već biti 2-0. Da Silva se sjajnim driblingom oslobodio dvojice čuvara u kaznenom prostoru, jedan ga je potom povukao za dres, no francuski sudac ostao je nijem.

Samo četiri minute nakon nedosuđenog kaznenog udarca za Hrvatsku SCG je postigla pogodak što je bio ključni trenutak utakmice. Hrvatski vratar Tomislav Vranjić loše je procijenio let lopte, odbijanac je pao na nogu Biševcu koji je preciznim udarcem s 15-ak metara izjednačio na 1-1.

Nakon izjednačujućeg gola igra naše reprezentacije osjetno je pala iako su naši igrači i dalje stvarali prilike. No, svi njihovi pokušaji završavali su u rukama vrlo sigurnog vratara Stojkovića.

S druge strane, naš vratar Vranjić u više je navrata reagirao vrlo nesigurno, te je izravni krivac za pobjednički pogodak gostiju. Umjesto da sigurno uhvati jednu loptu koja mu je išla u prsa, on ju je ispustio, natrčao je Stepanov i lagano pospremio loptu u mrežu.

Valja napomenuti kako je Hrvatska, baš kao i u Beogradu, u drugom poluvremenu bila mnogo slabija no u prvom, a prvenstveni razlog je nedostatak snage kod većine igrača. Dokaz je to nedovoljno kvalitetnog rada u klubovima, jer nakon samo tri mjeseca sezone gotovo nitko od naših mladih igrača nema snage za svih 90 minuta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙