FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Očekuje se značajno poboljšanje na francuskom tržištu rada

PARIZ, 12. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Francusko tržište radatrebalo bi u 2006. ostvariti značajno poboljšanje budući bi učincivladinih mjera uvedenih ove godine trebali kreirati 200.000 i višeradnih mjesta, izjavio je francuski ministar rada Jean-Luis Borloo.
PARIZ, 12. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Francusko tržište rada trebalo bi u 2006. ostvariti značajno poboljšanje budući bi učinci vladinih mjera uvedenih ove godine trebali kreirati 200.000 i više radnih mjesta, izjavio je francuski ministar rada Jean-Luis Borloo.

U intervjuu za poslovni dnevni list La Tribune, Borloo je izjavio da vlada očekuje otvaranje više od 100.000 radnih mjesta primjenom mjera koje favoriziraju njihovo otvaranje u uslužnom sektoru, te između 60.000 i 100.000 zahvaljujući mjerama za pomoć građevinskoj industriji.

"Bez obzira kakav će biti rast, situacija sa zapošljavanjem trebala bi se značajno poboljšati u 2006. zahvaljujući mjerama koje smo poduzeli radi poticanja određenih sektora te za podršku promjenama na tržištu rada u ostalim sektorima", izjavio je Borloo. "Naša zemlja je na rubu velikog zapošljavanja".

Francuska stopa nezaposlenosti pada u zadnjih nekoliko mjeseci. U listopadu je iznosila 9,7 posto, nakon rujanskih 9,8 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙