FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kim Jong-il zabranio rasprave o nasljedniku

SEUL, 11. prosinca 2005. (HIna/Reuters) - Čelnik Sjeverne Koreje KimJong-il zabranio je rasprave o tome tko bi ga mogao naslijediti načelu države, napominjući da to šteti njegovoj vladavini, prenosijužnokorejska agencija Yonhap pozivajući se na neimenovane izvore.
SEUL, 11. prosinca 2005. (HIna/Reuters) - Čelnik Sjeverne Koreje Kim Jong-il zabranio je rasprave o tome tko bi ga mogao naslijediti na čelu države, napominjući da to šteti njegovoj vladavini, prenosi južnokorejska agencija Yonhap pozivajući se na neimenovane izvore.

Kim Jong-il ima tri sina a analitičari često nagađaju koji bi od njih mogao biti nasljednik sjevernokorejskog vođe. On je navodno izdao naređenje posebnom odjelu Komunističke partije da prekine kampanju u kojoj se veliča majka dvojice njegovih sinova, Ko Yong-hi koja je umrla prošle godine, i da ju se prestane nazivati "Majkom Pjongjanga".

Sjevernokorejski predsjednik je rekao da se prekinu bilo kakve rasprave o njegovoj obitelji a da se prekršitelji mogu kazniti i doživotnim zatvorom, javlja agencija Yonhap.

Najstariji sin Kim Jong-nam je u nemilosti nakon što je prije nekoliko godina uz pomoć krivotvorenih dokumenata pokušao otputovati u Japan kako bi posjetio Disneyland u Tokiju. Ostala dva sina su u dvadesetim godinama a analitičari drže da su premladi za preuzimanje bilo kakve dužnosti.

Kim Jong-il (63) je sada u istim godinama u kojima je bio i njegov otac Kim Il-sung, kad ga je 1974. proglasio generalnim sekretarom Centralnog komiteta Radničke partije Sjeverne Koreje

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙