FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 19. studenog 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 12,30 sati
ZAGREB, 19. studenog 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati

VUKOVAR - Komemorativnim skupom, te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pod spomen-obilježje na Ovčari danas se obilježava 14. obljetnica stradanja 200 ranjenika i civila koje su iz vukovarske Opće bolnice nakon sloma obrane i pada Vukovara odveli i pogubili srpski agresori 20. studenoga 1991. na Ovčari nedaleko od Vukovara. Unatoč dan prije potpisanu sporazumu da će osobe zatečene u Općoj bolnici biti zaštićene, pripadnici bivše JNA i paravojnih srpskih postrojba odveli su 20. studenoga 261 osobu iz bolnice. Postojanje masovne grobnice na Ovčari potvrđeno je 1992. kad je međunarodna skupina forenzičara obavila pokusna iskapanja. Dvjesto osoba ekshumirano je 1996., a sudbina preostale 61 još nije poznata.

ZAGREB - Zdravstveni proračun od 18,4 milijarde kuna u idućoj godini je razvojni proračun jer predviđa 578 milijuna kuna kapitalnih investicija u zdravstveni sustav koji će biti usmjereni poboljšanju uvjeta liječenja, izjavio je za Hinu ministar zdravstva Neven Ljubičić. Po prijedlogu državnog proračuna, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) raspolagao bi u 2006. sa 14,9 milijardi kuna, a Ministarstvo zdravstva s 3,5 milijarde kuna. Najviše novca dobit će bolnice, čija bi sredstva trebala biti za 1,5 posto veća nego lani. Za lijekove na recept predviđeno je 200 milijuna kuna više, pa bi za tu namjenu u 2006. trebalo biti potrošeno ukupno 2,4 milijarde kuna.

ORAHOVICA - Članovi Hrvatske gorske službe spašavanja iz Požege samo 1,5 sat nakon današnje velike akcije traženja u utorak nestale 80-godišnje starice iz Bukvika kod Orahovice, pronašli su je 1,5 kilometar od kuće u gustom šipražju. U akciji pronalaženja nestale Anke Rogić, uz djelatnike Policijske uprave Virovitičko-podravske, orahovačke vatrogasce i djelatnike Javne ustanove Park prirode Papuk, u pomoć je pozvana Hrvatska gorska služba spašavanja. Koordinator akcije spašavanja Časlav Sikora, nadzornik u Javnoj ustanovi Park prirode Papuk, kazao je kako se potraga organizirala svakodnevno od utorka.

MAKARSKA - Hladno vrijeme s burom donijelo je zimsko vrijeme i na cijelo Makarsko primorje gdje jutros bura puše brzinom od 40 čvorova na sat, a temperatura se spustila na 9 stupnjeva Celzijevih. Na obližnjem Biokovu, na najvišem vrhu Svetom Juri, kazao je Ivan Tomala, dežurni tehničar na odašiljaču HRT-a, temperatura jutros izmjerena bila je minus 8,8 stupnjeva što i nije baš uobičajeno u drugoj "dekadi" studenoga, a snijeg koji je jučer zabijelio samo biokovske vrhove visok je dva do tri centimetra.

ZAGREB - Skoro polovica Hrvata je predebelo, a prosječno najviše debelih živi u Zagrebu, upozorava se u ogledu o pitanjima prekomjerne težine i pretilosti nedavno objavljenom u "Liječničkim Novinama". U Hrvatskoj se više no što je to poželjno i zdravo udebljalo oko dva milijuna muškaraca i žena. U Zagrebu je prosjek nešto viši - oko 60 posto stanovnika glavnog grada ima previše kilograma, stoji u napisu Borke Cofuk "Prekomjerno teška polovica građana Hrvatske".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙