FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Kini dva nova žarišta virusa ptičje gripe, virus mutirao

PEKING , 29. studenog 2005. (Hina/dpa) - Kineske su vlasti uponedjeljak izvijestile o dvama novim žarištima virusa H5N1 usredišnjem i zapadnom dijelu zemlje, a zdravstveni djelatnicipriopćili su kako imaju dokaz da virus genetički mutirao u odnosu nasoj pronađen kod Vijetnamaca zaraženih istim virusom.
PEKING , 29. studenog 2005. (Hina/dpa) - Kineske su vlasti u ponedjeljak izvijestile o dvama novim žarištima virusa H5N1 u središnjem i zapadnom dijelu zemlje, a zdravstveni djelatnici priopćili su kako imaju dokaz da virus genetički mutirao u odnosu na soj pronađen kod Vijetnamaca zaraženih istim virusom.

Glasnogovornik ministarstva zdravstva Mao Qun'an rekao je da su kineski znanstvenici ustanovili kako je soj virusa H5N1 pronađen kod ljudi u toj zemlji "mutirao u odnosu na soj pronađen kod Vijetnamaca zaraženih istim virusom".

Kinezi su izvijestili o tri osobe zaražene infekcijom virusa ptičje gripa tipa H5N1, od kojih su dvije osobe umrle.

"Nemoguć je prijenos s osobe na osobu", rekao je Mao. Prošli Je tjedan odbacio pretpostavke prema kojima Kina skriva informaciju o puno većem broju zaraženih te ih je ocijenio "potpuno neutemeljenima".

Znanstvenici Svjetske zdravstvene organizacije u ponedjeljak su priopćili da su poslali svoje stručnjake u istočnu pokrajinu Anhui, gdje su nakon kontakta sa zaraženom peradi umrle dvije žene.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙