FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek domaćin SP u športskom ribolovu 2006.

OSIJEK, 9. prosinca 2005. (Hina) - Grad Osijek će u lipnju 2006.godine biti domaćin Svjetskog prvenstva u športskom ribolovu odlučenoje danas na sastanku Predsjedništva Svjetske konfederacije športskogribolova u Lisabonu.
OSIJEK, 9. prosinca 2005. (Hina) - Grad Osijek će u lipnju 2006. godine biti domaćin Svjetskog prvenstva u športskom ribolovu odlučeno je danas na sastanku Predsjedništva Svjetske konfederacije športskog ribolova u Lisabonu.

Prema riječima dopredsjednika Hrvatskog športskog ribolovnog saveza i člana Svjetske konfederacije športskog ribolova Damira Tretinjaka "to je najveće priznanje koje su Hrvatska, grad Osijek i Osječko-baranjska županija mogla dobiti jer je riječ o najprestižnijem natjecanju na kojem će se okupiti predstavnici 35 zemalja s ukupno 500-tinjak sudionika".

Natjecanje će se održati na Staroj Dravi kod Osijeka, a kako je istaknuo Tretinjak, organizatore očekuje "veliki posao uređenja staza i svega ostalog što je bitno za tako važno natjecanje čiji je domaćin Športsko ribolovno društvo Drava Osijek". Hrvatska je ove godine bila jedini kandidat za svjetsko prvenstvo, a Hrvatski športski ribolovni savez, grad Osijek i Osječko-baranjska županija "učinili su maksimalne napore da između više gradova u Hrvatskoj domaćin bude Osijek", rekao je Tretinjak.

Osječki gradonačelnik Anto Đapić na vijest da je Osijek domaćin Svjetskog prvenstva u športskom ribolovu izjavio je "ponosni smo i trudit ćemo se da budemo najbolji domaćini" dodavši kako je to "za grad izuzetno važno jer osim u športskom ribolovnom natjecanju koje ima u Osijeku dugu tradiciju bit će to susret i gospodarstvenika i prilika da se predstave turističke ljepote Osijeka i Županije".

Osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo kazao je "Županija je spremna financijski sa značajnim iznosom pomoći organizaciju ovako prestižnog natjecanja" dodavši "više sam nego zadovoljan što ćemo imati priliku inozemne goste i najelitnije zaljubljenike u športski ribolov te brojne novinarske ekipe ugostiti i pokazati im i Kopački rit i ljepote Osijeka, dakle jednu tradiciju kulture i prirodne ljepote". Predstoji nam mnogo posla "ali smo spremni sve odraditi da prvenstvo uspije" kazao je župan Bubalo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙