FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ford bi mogao ukinuti do 30.000 radnih mjesta

WASHINGTON,7. prosinca(Hina) - Američki proizvođač automobila Ford ćemožda morati ukinuti do 30.000 radnih mjesta u Sjevernoj Americi izatvoriti najmanje 10 tvornica tijekom sljedećih pet godina, objavioje u srijedu list Detroit News.
WASHINGTON,7. prosinca(Hina) - Američki proizvođač automobila Ford će možda morati ukinuti do 30.000 radnih mjesta u Sjevernoj Americi i zatvoriti najmanje 10 tvornica tijekom sljedećih pet godina, objavio je u srijedu list Detroit News.

Planovi Forda dio su restrukturiranja tvrtke koja nastoji izaći iz gubitaka.

Ukoliko se potvrde, smanjenja će biti daleko veća nego što se najavljivalo u ranijim izvješćima koja su prognozirala zatvaranje pet tvornica u Sjevernoj Americi i ukidanje 7.500 radnih mjesta.

Poput njegova većeg američkog rivala General Motorsa (GM), Ford ima problema s visokim troškovima zdravstvenog osiguranja za radnike i cijenama sirovina te padom udjela u prodanim automobilima na američkom tržištu.

Fordova sjevernoamerička jedinica ove godine je zabilježila gubitke od više od 1,4 milijardi dolara. Prodaja na američkom tržištu padala je u 16 od 18 posljednjih mjeseci, a samo u studenome za 18 posto.

General Motors je u studenome također najavio kako će do 2008. ukinuti 30.000 radnih mjesta u Sjevernoj Americi i zatvoriti 12 tvornica kako bi smanjio prevelike proizvodne kapacitete.

Ford i GM suočeni su s činjenicom da američki kupci sve više prelaze s kamioneta i terenskih vozila, koji troše mnogo benzina, na automobile s manjom potrošnjom koje rade strani proizvođači.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙