FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanija će pripremiti novi prijedlog proračuna EU-a

BRUXELLES, 7. prosinca 2005. (Hina/DPA) - Britanski ministar vanjskihposlova Jack Straw u srijedu je rekao da će London uoči summita EU-asljedećeg tjedna iznijeti prepravljeni prijedlog proračuna Europskeunije za razdoblje od 2007. do 2013. godine.
BRUXELLES, 7. prosinca 2005. (Hina/DPA) - Britanski ministar vanjskih poslova Jack Straw u srijedu je rekao da će London uoči summita EU-a sljedećeg tjedna iznijeti prepravljeni prijedlog proračuna Europske unije za razdoblje od 2007. do 2013. godine.

Straw je novi prijedlog najavio nakon što je većina između 25 članica EU-a odbacila sadašnji prijedlog europskog proračuna od 847 milijardi eura koje je iznijelo britansko predsjedništvo Unije.

Francuski ministar vanjskih poslova Phillipe Douste-Blazy je rekao da je Britanija bila "izolirana" na sastanku europskih ministra vanjskih poslova na kojem se u srijedu u Bruxellesu razgovaralo o toj temi..

Trenutni britanski prijedlog proračuna "nije temelj za pregovore", rekao je Douste-Blazy. Straw je, međutim, rekao novinarima da "prostor za pregovore postoji, iako je uzak".

Prema britanskom prijedlogu, proračun EU smanjio bi se s 871 na 847 milijardi eura.

Čelnici EU-a ni na summitu prošlog lipnja nisu uspjeli postići dogovor oko proračuna za razdoblje 2007-2013., a moraju dati jednoglasan pristanak kako bi bio prihvaćen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙