FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poljski svećenik: Napadi na Ivana Pavla II. dokaz njegove svetosti

RIM, 6. prosinca 2005. (Hina) - Postulator kauze za beatifikacijuIvana Pavla II., poljski svećenik Slawomir Oder izjavio je u utorak dase mogla očekivati pojava protivnika uzdizanja Ivana Pavla II. naoltar svetih.
RIM, 6. prosinca 2005. (Hina) - Postulator kauze za beatifikaciju Ivana Pavla II., poljski svećenik Slawomir Oder izjavio je u utorak da se mogla očekivati pojava protivnika uzdizanja Ivana Pavla II. na oltar svetih.

Govoreći o peticiji skupine od 13 protivnika beatifikacije Ivana Pavla II., otac Slawomir Oder je kazao da se to moglo očekivati jer je "Ivan Pavao II. je bio složena osoba". Dodao je međutim da će se razmotriti sve moguće primjedbe na djelo Ivana Pavla II. ako budu dobro obrazložene.

Slawomir Oder na dužnosti postulatora kauze prikuplja sve dokaze potrebne za beatifikaciju Karola Wojtyle, koja je počela 28. lipnja ove godine.

Glede prosvjeda skupine europskih i južnoameričkih teologa, svećenika i pisaca, potpisnika izjave pod naslovom "Poziv na jasnoću", kojom se protive beatifikaciji pape Ivana Pavla II. po skraćenom postupku, dugogodišnji Papin osobni tajnik i sadašnji krakovski nadbiskup Stanislaw Dziwsiz, rekao je za poljsku agenciju PAP, da bi trebalo ignorirati takve napade. Dodao je međutim da "to može biti i prilika za potvrđivanje svetosti Karola Wojtyle, jer se borio protiv lažnih ideologija uvijek braneći čovjeka".

U spomenutoj peticiji spominje se sedam razloga zbog kojih Wojtylu ne bi trebalo proglasiti blaženikom.

Među njima je Papina osuda teologije oslobođenja, zatim potvrđivanje tradicionalnih crkvenih zapovijedi o seksualnom životu, toleriranje nejasnih financijskih poslova vatikanske banke IOR, kao i prikrivanje nekih unutarcrkvenih događaja koji su zatim eksplodirali, poput skandala sa svećenicima pedofilima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙