FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor poslijepodne bez rasprave odradio niz točaka

ZAGREB,6. prosinca 2005.(Hina) - Hrvatski sabor raspravio je danasposlijepodne bez rasprave niz međunarodnih ugovora i konvencija tezakona.
ZAGREB,6. prosinca 2005.(Hina) - Hrvatski sabor raspravio je danas poslijepodne bez rasprave niz međunarodnih ugovora i konvencija te zakona.

Pred dvadesetak zastupnika i bez predstavnika Vlade u hitnoj su proceduri tako razmotreni zakoni o osiguranju i o obveznom osiguranju u prometu, ugovor između hrvatske i ukrajinske vlade o međusobnoj zaštiti tajnosti podataka te ugovor s Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj o zajmu za prilagodbu.

O zajmu iste banke za tehnologijski razvoj, vrijednom 31 milijun eura, raspravljao je HNS-ovac Nikola Vuljanić, a njegov stranački kolega Miljenko Dorić pozdravio je predloženu dopunu Konvencije Vijeća Europe o zaštiti osobnih podataka, kojom se pristupanje Konvenciji, uz države, omogućuje i europskim zajednicama.

Dorić je ocijenio da je to krupan korak naprijed u zaštiti osobnih podataka, ali i upozorio da Hrvatska do sada nije ratificirala većinu od 198 konvencija Vijeća Europe, čiji je član.

Tončija Tadića (HSP) zanima, pak, zašto Vlada i Agencija za zaštitu osobnih podataka nisu reagirale na činjenicu da su banke stvorile automatiziranu bazu podataka o klijentima, iz koje se, kaže, mogu očitati najosobniji podaci, poput visine plaće ili zdravstvenog stanja građana.

Budući da su banke uglavnom u stranom vlasništvu, Tadić upozorava da je moguće da se ti podaci, bez državne kontrole, pohranjuju i koriste i u inozemstvu.

Rasprava o potvrđivanju protokola uz Konvenciju o osnivanju međunarodnog fonda za naknade štete zbog onečišćenja mora te uz Konvenciju o ograničavanju odgovornosti za pomorske tražbine odgođena je zbog spriječenosti ministra pomorstva i državnog tajnika.

Predsjedavajući Darko Milinović pojasnio je da su ministar Božidar Kalmeta i tajnik Branko Bačić zauzeti protokolarnim aktivnostima, vezanim uz blagdan sv. Nikole, zaštitnika pomoraca.

Sjednica je nastavljena raspravom o prijedlogu zakona o vodama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙