FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Teheran: Najmanje 119 poginulih u zrakoplovnoj nesreći

TEHERAN , 6. prosinca 2005. (Hina) - Pretpostavlja se da je najmanje119 osoba poginulo, a 15 ozlijeđeno kada se iranski transportnizrakoplov C-130 sa 84 putnika i 10 članova posade zabio udeseterokatnicu u predgrađu Teherana, u kojoj su se u trenutku nesrećenalazili stanari, izvijestila je agencija dpa.
TEHERAN , 6. prosinca 2005. (Hina) - Pretpostavlja se da je najmanje 119 osoba poginulo, a 15 ozlijeđeno kada se iranski transportni zrakoplov C-130 sa 84 putnika i 10 članova posade zabio u deseterokatnicu u predgrađu Teherana, u kojoj su se u trenutku nesreće nalazili stanari, izvijestila je agencija dpa.

Gradonačelnik Teherana potvrdio je informaciju prema kojoj su svi putnici i članovi posade poginuli, a teheranski državni radio izvijestio je da je među stanarima zgrade 25 poginulih i 15 ozlijeđenih.

Agencija Irna prenosi kako je zrakoplov letio prema južnoj luci Bandar Abbas te da su putnici većinom bili novinari koji su putovali ondje kako bi pratili vojne vježbe u regiji.

Pilot je, prenosi Reuters, izvijestio kontrolni toranj o problemima na motoru te je pokušao prisilno sletjeti u glavnu gradsku zračnu luku.

Associated Press izvješćuje o kaosu na mjestu gdje se zrakoplov srušio. Oko zgrade, koju obavija gusti dim zbog vatre, okupila se zabrinuta rodbina stanara, a nadlijeću je i helikopteri. Spasilačke ekipe nastoje učiniti sve što mogu kako bi se spasilo što više stanara. Zgrada je još u plamenu, no nije se srušila, izvijestile su agencije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙