FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: premijera predstave "Sa'će Božo, svaki čas"

KARLOVAC, 6. prosinca 2005. (Hina) - U dobroj atmosferi prepunogGradskog kazališta Zorin dom u Karlovcu sinoć je održana premijerakazališne predstave "Sa' će Božo, svaki čas..." rađene prema motivimadrame "U očekivanju Godota", a na tekst Ivice Ivaniševića.
KARLOVAC, 6. prosinca 2005. (Hina) - U dobroj atmosferi prepunog Gradskog kazališta Zorin dom u Karlovcu sinoć je održana premijera kazališne predstave "Sa' će Božo, svaki čas..." rađene prema motivima drame "U očekivanju Godota", a na tekst Ivice Ivaniševića.

Predstavu je producirao Teatar Rugantino u suradnji s karlovačkim Gradskim kazalištem Zorin dom.

Redatelj Mario Kovač rekao je da je riječ o sasvim novom komadu Ivice Ivaniševića koji je od Becketa preuzeo samo motiv čekanja, te da je tekst s dalmatinskim dijalektom uspio podvući atmosferu podneblja i vremena u kojem živimo.

Glavni likovi Fabijan i Jerko koje igraju Špiro Guberina i Ivica Vidović beskućnici su devastiranog splitskog industrijskog predgrađa, a čekaju Božu da im riješi status. Božo, naravno, nikako da dođe.

"Sa' će Božo, svaki čas" ima gorkih elemenata, traumatične pretvorbe koja je poharala pogone, kako piše u programu, no i u takvoj zbilji ima dovoljno razloga za "ljekoviti smijeh".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙