FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeli izbori u Kazahstanu

ASTANA, 4. prosinca 2005. (Hina/AFP) - U Kazahstanu su u nedjeljuujutro počeli predsjednički izbori, a glavni je favorit sadašnjipredsjednik Nursultan Nazarbajev koji se nada trećem mandatu.
ASTANA, 4. prosinca 2005. (Hina/AFP) - U Kazahstanu su u nedjelju ujutro počeli predsjednički izbori, a glavni je favorit sadašnji predsjednik Nursultan Nazarbajev koji se nada trećem mandatu.

Oko 8,6 milijuna birača pozvano je na neko od 9.580 glasačkih mjesta gdje će svoj glas moći dati od sedam ujutro po lokalnom vremenu, što je dva u noći po srednjoeuropskome.

Birališta se zatvaraju u 20.00 sati (14.00 po srednjoeuropskome vremenu) na istoku zemlje, odnosno u 21.00 (15.00 sati) na zapadu Kazahstana.

Pet je kandidata, a Nazarbajevljev glavni protukandidat, iako bez većih izgleda da osvoji šestogodišnji predsjednički mandat, bit će Zarmaham Tujakbaj.

Prvi se rezultati očekuju već u nedjelju navečer.

Od stjecanja nezavisnosti 1991. u Kazahstanu nisu održani nijedni izbori koji bi bili opisani kao slobodni i demokratski, a ove će nadgledati oko 1.600 promatrača, među njima i više od 450 promarača iz Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS)

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙