FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijera Talijanske drame riječkog HNK

RIJEKA,3. prosinca 2005.(Hina) - Drama "Delitto all' isola delle capre(Zločin na kozjem otoku)" Uga Bettija, u izvedbi Talijanske drame HNKIvana pl. Zajca večeras je premijerno prikazana u programu "Zajc off"scene u nekadašnjoj kinodvorani "Kvarner" u Rijeci.
RIJEKA,3. prosinca 2005.(Hina) - Drama "Delitto all' isola delle capre (Zločin na kozjem otoku)" Uga Bettija, u izvedbi Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca večeras je premijerno prikazana u programu "Zajc off" scene u nekadašnjoj kinodvorani "Kvarner" u Rijeci.

Riječ je o jednom od napoznatijih tekstova talijanskog teatra 20. stoljeća.

Redatelj, dramaturg, scenograf i kostimograf predstave je Damir Zlatar Frey. Na režiji, kostimima i sceni asistirao mu je Anton T. Plešić, glazbu je skladao Hrvoje Crnić Boxer, a svjetlo oblikovao Rafael Cavarra.

Glume Andreja Blegojević, Elena Brumini, Rosanna Bubola i Mirko Soldano.

U predstavi se razmatra problem manipulacije tuđim emocijama.

Talijanska drama koja nikad nije pretjerivala s erotiziranošću na sceni s ovom je predstavom učinila određeni pomak u još neisprobane vode, navodi se najavnom tekstu riječkog HNK o predstavi.

U predstavi je, kako je navedeno, ostvaren novi pristup tekstu koji na neki način postaje kronika jednog zločina, a uzrok tog zločina je nekontrolirana strast, žudnja koja zamućuje um, odnosno erotika koja postaje smrtno destruktivna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙