FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zeleni za Zagreb obilježili Međunarodni dan prosvjeda protiv klimatskih promjena

ZAGREB, 3. prosinca 2005. (Hina) - Stranka Zeleni za Zagreb priopćilaje da je danas obilježila Međunarodni dan prosvjeda protiv klimatskihpromjena akcijom na Kvaternikovu trgu u kojoj su aktivisti stranke, splinskim maskama na licu, tražili od hrvatske Vlade da ratificirasporazum iz Kyota.
ZAGREB, 3. prosinca 2005. (Hina) - Stranka Zeleni za Zagreb priopćila je da je danas obilježila Međunarodni dan prosvjeda protiv klimatskih promjena akcijom na Kvaternikovu trgu u kojoj su aktivisti stranke, s plinskim maskama na licu, tražili od hrvatske Vlade da ratificira sporazum iz Kyota.

Time su se pridružili prosvjedima u 30-ak svjetskih gradova zbog odbijanja vlada SAD-a i Australije da potpišu Protokol iz Kyota.

Vlade SAD-a i Australije odbijaju potpisati sporazum iz Kyota jer bi se tako obavezale da će ograničiti i smanjiti ispuštanje ugljičnog dioksida i ostalih štetnih plinova u atmosferu. SAD je najveći svjetski zagađivač i u atmosferu ispušta više od 33 posto ugljičnog dioksida, kaže se u priopćenju Zelenih za Zagreb.

Protokol iz Kyota Hrvatsku obvezuje da smanji ispuštanje stakleničkih plinova za pet posto u odnosu prema godini 1990. Hrvatska ga nije ratificirala jer je, kako je objavljeno na internetskoj stranici Ministarstva zaštite okoliša, ta emisija bila premala. U sklopu Okvirne konvencije o promjeni klime pokrenula je postupak kako bi se prihvatile njezine specifičnosti i smanjile obveze iz Protokola.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙