FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DAVIS CUP: SLOVAČKA - HRVATSKA 1:1 (ŠIRA VERZIJA)

BRATISLAVA/ZAGREB, 2. prosinca 2005. (Hina) - Nakon prvoga dana DavisCup finala u Bratislavi između teniskih reprezentacija Slovačke iHrvatske rezultat je izjednačen - 1:1. U prvom dvoboju Ivan Ljubičićje svladao Karola Kučeru sa 6:3, 6:4, 6:3, a potom je Mario Ančićizgubio od Dominika Hrbatya 7:6 (4), 6:3, 6:7 (4), 6:4 nakon tri satai 13 minuta igre.
BRATISLAVA/ZAGREB, 2. prosinca 2005. (Hina) - Nakon prvoga dana Davis Cup finala u Bratislavi između teniskih reprezentacija Slovačke i Hrvatske rezultat je izjednačen - 1:1. U prvom dvoboju Ivan Ljubičić je svladao Karola Kučeru sa 6:3, 6:4, 6:3, a potom je Mario Ančić izgubio od Dominika Hrbatya 7:6 (4), 6:3, 6:7 (4), 6:4 nakon tri sata i 13 minuta igre.

Iako je Ančić prije Bratislave čak triput pobjeđivao Hrbatya, hrvatski tenisač se pred prepunom Sibamac Areni ovoga puta naišao na "Dominatora", tenisača koji protivnike lomi ritmom i gotovo nepogrešivom igrom, a iznimno večeras u Bratislavi i sjajnim servisom. Hrbaty na svoj servis u cijelom meču nije dopustio nijendu loptu za obrat, a Ančić je servis gubio triput, uz još pet spašenih "break-lopti". Ne može se reći da je Ančić loše servirao, štoviše, 31 as i odlična realizacija nakon prvoga servisa držala ga je u igri više od tri sata, no Slovak je za razliku od ranijih dvoboja pokazao i novu kvalitetu - servis. Hrbaty je skupio zavidnih 18 asova, a drugi servis mu je bio tako učinkovit da ga Ančić nije mogao napasti, dok je u razmjeni udaraca Slovak dominirao. Ključnim se pokazao i "tie-break" prvog seta, kada je jedna jedina Ančićeva pogreška donijela Hrbatyu vodstvo i mirniji nastavak dvoboja, a našem tenisaču nervozu.

Taj prvi set ponudio je "atomski tenis" jer su oba tenisača čvrsto držala svoj početni udarac, bez ijedne prilike za obrat, a set je odlučila jedna jedina lopta u "tie-breaku". Kod 3:2 Hrbatya Slovak je nakon duge izmjene "forehandom" dobio poen na Ančićev servis i to mu je bilo dovoljno za dobitak prvog seta, u kojem Mario na svom ubačenom prvom servisu nije izgubio ni poen.

Visoki ritam igre nastavio se i početkom drugog setu, a potom je Ančić neočekivano podbacio na svom početnom udarcu. Hrbaty je u sedmoj igri kod 3:3 došao do prve lopte za obrat u meču, prvu nije iskoristio, ali drugu jest, a za potvrdu drugog seta Slovak je uzeo Ančićev servis i u devetoj igri.

Treći set pripao je Splićaninu, iako je Ančić bio u podređenom položaju od početka, a Hrbaty je kod vodstva 2:1 propustio loptu za obrat, koja bi vjerovatno značila i konačnu pobjedu. Ančić je uspio sačuvati svoj servis i set je otišao do 13. igre, koja je ovaj puta pripala hrvatskome tenisaču nakon što je Hrbaty konačno nešto i "poklonio". Kod 2:1 za Ančića u "tie-breaku" Slovak je prvo promašio lagan "forehand", potom napravio i dvostruku pogrešku, a Mario vodstvo od 5:2 nije propustio.

Ključni trenutak u četvrtom setu dogodio se u petoj igri kod 2:2 kada je Ančiću posve stao servis, a Hrbaty od dvije prilike za obrat iskoristio drugu najkvalitetnijim potezom u cijelom dvoboju. Ančić se pokušao spasiti poraza kod 4:5 na servis Hrbatya, imao je dva izjednačenja, no tri Splićaninova "beckhenda" u mrežu donijela su slavlje Slovaka i odluku o pobjedniku Davis Cupa prolongirala za nedjelju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙