FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Davis cup: Slovačka - Hrvatska 0:1

BRATISLAVA/ZAGREB, 2. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatski tenisač IvanLjubičić otvorio je nastup u finalu Davis Cupa pobjedom protiv KarolaKučere sa 6:3, 6:4, 6:3 i tako, nakon 120 minuta igre, doveo hrvatskureprezentaciju protiv Slovačke do vodstva 1:0.
BRATISLAVA/ZAGREB, 2. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić otvorio je nastup u finalu Davis Cupa pobjedom protiv Karola Kučere sa 6:3, 6:4, 6:3 i tako, nakon 120 minuta igre, doveo hrvatsku reprezentaciju protiv Slovačke do vodstva 1:0.

U drugom meču, koji je u tijeku, Mario Ančić je u tie-breaku izgubio prvi set nakon 52 minute igre od Dominika Hrbatyja, rezultatom 6:7.

Premda su na otvaranju finala trebali zaigrati Ljubičić i Karol Beck, slovački izbornik Miroslav Mečir se u posljednji trenutak odlučio za veterana Karola Kučeru. Službeni razlog za promjenu igrača su Beckovi problemi s koljenom, no do Bratislave su doprle glasine kako je Beck bio pozitivan na dopinškom nalazu nakon polufinalnog ogleda s Argentinom. U taboru slovačke reprezentacije sve su demantirali, Međunarodna teniska federacija još se nije oglasila, no Beck je preseljen na klupu.

Ljubičić je spremno prihvatio promjenu suparnika i rutinski odradio posao. Kučera je ove sezone odigrao tek devet mečeva, od čega je pet izgubio i jednostavno nije bio ravnopravan suparnik. Iako je Slovak nekoliko puta zaprijetio deveti tenisač svijeta nije dozvolio iznenađenje. U prva dva seta po jedan, a u posljednjem setu dva oduzeta servisa suparniku bili su dovoljni za pobjedu. Ljubičić je tako nastavio sjajnu seriju u Davis Cupu. Protiv Kučere je upisao desetu pobjedu ove sezone.

Prvi hrvatski reket sjajno je otvorio meč. Bez muke je osvojio prvi gem, a potom imao dvije prilike za vodstvo 2:0, no Kučera se izvukao. U šestoj igri Ljubičić nije propustio priliku i došao je do vodstva 4:2. U idućoj igri Ljubičić je imao najviše problema, Kučera je priprijetio s "break" loptom, no odlični servisi su spasili stvar. Kučera je potom osvojio svoj servis, a Ljubičić mirno odservirao za prvi set. Sličan scenarij gledali smo i u drugom setu. Kučera je osvojio svoj prvi servis, ali ne i drugi. Kod 1:1 Ivan je odigrao odlično i oduzeo Kučeri servis. Do kraja seta mirno je sačuvao prednost.

Sve dvojbe oko moguće preokreta Ljubičić je otklonio na otvaranju trećeg seta. Slovak nije uspio sačuvati početni udarac i Ljubičić je odmah došao do velike prednosti. Odličan nastup "Ljubo" je potvrdio i u devetoj igri kada je još jednom oduzeo servis Slovaku i osvojio i treći set.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙