FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministri EU-a podržali prijelaz na digitalnu tv tehnologiju do 2012.

BRUXELLES, 1. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Većina državljanaEuropske unije do 2012. godine morat će kupiti digitalne televizorenakon što su ministri Europske unije u četvrtak podržali prijedlog dase 2012. postavi kao krajnji rok za prijelaz na digitalnutehnologiju.
BRUXELLES, 1. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Većina državljana Europske unije do 2012. godine morat će kupiti digitalne televizore nakon što su ministri Europske unije u četvrtak podržali prijedlog da se 2012. postavi kao krajnji rok za prijelaz na digitalnu tehnologiju.

"Danas smo se suglasili da će većina zemalja EU-a pokušati dovršiti prijelaz s analognog na digitalno televizijsko emitiranje do 2012. godine. To je važan razvoj", rekao je Alun Michael, ministar industrije Velike Britanije koja predsjeda Unijom.

Michael očekuje da će većina, ako ne i sve, članica EU-a ostvariti prijelaz u tehnologiji do zadanog roka premda će to za jednu ili dvije države članice predstavljati priličan tehnički izazov.

"Ako bi to pokušali ostvariti ranije to bi stvorilo velike probleme", rekao je Michael.

Studija koju je naručila Europska komisija procjenjuje da bi se prijelazom na digitalnu tehnologiju i oslobađanjem analognih frekvencija kroz veću učinkovitost ostvarila financijska dobit od 8 do 9 milijardi eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙