FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Guardian: zrakoplovi CIA-e sletjeli u Europu više od 300 puta

LONDON , 1. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Više od 300 puta CIA-inizrakoplovi sletjeli su u neko od odredišta u Europi od 11. rujna2001., što je informacija koja podupire vijest prema kojoj jeWashington transportirao muslimanske zatvorenike osumnjičene zaterorizam preko europskih zračnih luka, izvijestio je u četvrtakbritanski list The Guardian, pozivajući se na informacije Američkefederacioje za civilno zrakoplovstvo (FAA).
LONDON , 1. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Više od 300 puta CIA-ini zrakoplovi sletjeli su u neko od odredišta u Europi od 11. rujna 2001., što je informacija koja podupire vijest prema kojoj je Washington transportirao muslimanske zatvorenike osumnjičene za terorizam preko europskih zračnih luka, izvijestio je u četvrtak britanski list The Guardian, pozivajući se na informacije Američke federacioje za civilno zrakoplovstvo (FAA).

Informacije prema kojima je CIA svojim zrakoplovima transportirala navodne teroriste u zemlje u kojima se potiču mučenja zatvorenika, poput Egipta, Jordana, Maroka i Sirije, pritom prelijećući teritorije mnogih europskih zemalja ili slijećući na neke od njih, od veljače se pojavljuju u američkom i europskom tisku.

Britanski list piše kako je CIA u Europi koristila 26 zrakoplova te da su, primjerice, 96 puta njezini zrakoplovi sletjeli u Njemačkoj, 80 puta u Velikoj Britaniji, jedanput u Francuskoj te da su zrakoplovi redovito za prelijetanje koristili zračni prostor zemalja istočne Europe. Ukupno 15 je puta zabilježeno slijetanje CIA-inih zrakoplova u Prag, a samo jedan u poljsku vojnu zračnu luku Szymany, piše The Guardian.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙