FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU šalje misiju za poboljšanje sigurnosti na ukrajinsko-moldavskoj granici

ODESSA, 30. studenog 2005. (Hina/DPA) - Visoki predstavnik Europskeunije za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana ieuropska povjerenica za vanjske odnose Benita Ferrero-Waldner usrijedu su u Ukrajini pokrenuli sigurnosnu misiju EU-a koja trebapomoći pri osiguranju ukrajinske granice s Moldavijom.
ODESSA, 30. studenog 2005. (Hina/DPA) - Visoki predstavnik Europske unije za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana i europska povjerenica za vanjske odnose Benita Ferrero-Waldner u srijedu su u Ukrajini pokrenuli sigurnosnu misiju EU-a koja treba pomoći pri osiguranju ukrajinske granice s Moldavijom.

Misija ima za cilj kroz edukaciju i savjetovanje lokalnih carinskih službi pomoći u nadzoru krijumčarenja preko granice i poboljšati sigurnost u regiji, izvijestila je agencija Interfax.

Posebna će pozornost biti pridana dijelu granice s odmetnutim područjem Pridnjestrovlja poznatom po krijumčarenju. Pridnjestrovske vlasti se optužuje da svoju upravu financiraju prihodima od krijumčarenja ljudi, oružja i droge i ilegalnom trgovinom preko ukrajinske crnomorske luke Odesse.

U srpnju su Ukrajina i Moldavija postigle sporazum o zajedničkom nadzoru pridnjestrovske granice kako bi suzbili ilegalne aktivnosti.

Dvogodišnja misija EU-a koštat će oko 8 milijuna eura i uključiti 69 stručnjaka iz 16 zemalja Unije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙