FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: 14. međunarodni susret mladih pijanista

OSIJEK,30. studenoga 2005.(Hina) - U Osijeku će se od 2. do 4.prosinca, u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži (HGM), održati 14.Memorijal "Darko Lukić", međunarodni susret mladih pijanista, koji ćeokupiti sudionike iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije, izvijestili supredstavnici organizatora na današnjoj konferenciji za novinare.
OSIJEK,30. studenoga 2005.(Hina) - U Osijeku će se od 2. do 4. prosinca, u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži (HGM), održati 14. Memorijal "Darko Lukić", međunarodni susret mladih pijanista, koji će okupiti sudionike iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije, izvijestili su predstavnici organizatora na današnjoj konferenciji za novinare.

Član Stručnog savjeta Damir Sekošan izvijestio je kako će na prvoj od triju večeri Memorijala nastupiti učenici glazbenih škola, nagrađeni na ovogodišnjem 43. hrvatskom natjecanju učenika glazbe, druge večeri nastupaju studenti muzičkih akademija, dok će treću večer nastupiti troje mladih umjetnika, koji su pri kraju studija ili na poslijeidiplomskom studiju, a uz pratnju ansambla "Zagrebački solisti".

Podsjetio je kako su na memorijalu, koji se održava svake druge godine, među ostalima, nastupili i danas svjetski poznati pijanisti poput Ive Pogorelića i Maksima Mrvice.

Ove se godine obilježava 30. godina održavanja memorijala, a Osijek može biti ponosan na svoju pijanističku školu, koja je, u proteklih 85 godina, ostvarila niz uspjeha na domaćim i međunarodnim natjecanjima, rekao je ravnatelj osječke Glazbene škole Franje Kuhača Josip Uglik.

Kako je istaknuto, pokrovitelji Memorijala "Darko Lukič" su Ministarstvo kulture, Osječko-baranjska županija i grada Osijek, koji jednakim iznosima financiraju održavanje ove priredbe.

Memorijal nosi ime po poznatom hrvatskom pijanistu Darku Lukiću, rođenom 1922. u Osijeku, koji je, do svoje smrti 1974. godine, uz brojna domaća i međunarodna priznanja za svoje umjetničke zasluge bio dugogodišnji profesor i pedagog na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙