FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Butorac povukla kandidaturu na mjesto pravobraniteljice za djecu

ZAGREB,30. studenoga(Hina) - Ksenija Butorac povukla je danas svojukandidaturu na dužnost pravobraniteljice za djecu, nakon što senjezinu imenovanju danas usprotivila većina parlamentarnih klubova uHrvatskom saboru.
ZAGREB,30. studenoga(Hina) - Ksenija Butorac povukla je danas svoju kandidaturu na dužnost pravobraniteljice za djecu, nakon što se njezinu imenovanju danas usprotivila većina parlamentarnih klubova u Hrvatskom saboru.

Butorac je, u kratkom pismu Vladi i Saboru, izvijestila da dužnost ne može prihvatiti "u novonastalim okolnostima, u kojima su osobni interesi stavljeni iznad interesa djece".

Hini je, pak, pojasnila da su u njezinoj diskvalifikaciji u posljednja dva tjedna sudjelovali zastupnici, ali i mediji, koji su, tvrdi, odbili objaviti niz pisama podrške njezinih dugogodišnjih suradnika te klijenata - djece i osoba s posebnim potrebama.

"Pitanje je čiji su mediji i možemo li uopće govoriti o slobodi novinarstva", kazala je Butorac, dodajući kako se "u ovoj zemlji na osobu može samo nabacivati drvljem i kamenjem".

Iako je ogorčena, najavila je da će nastaviti raditi s djecom s posebnim potrebama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙