FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nogomet: Oceanija mijenja sustav kvalifikacija

MELBOURNE, 30. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Prelaskom Australije uAzijsku zonu, Oceanijski nogometni savez (OFC) odlučio je promijenitisustav kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010.
MELBOURNE, 30. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Prelaskom Australije u Azijsku zonu, Oceanijski nogometni savez (OFC) odlučio je promijeniti sustav kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010.

Dosadašnji kup-sustav, u kome su igrane dvije utakmice, pa je ove godine Australija u finalu svladala Solomonske otoke, odlazi u povijest.

U novom sustavu pet najjačih reprezentacija - Fidži, Novi Zeland,Solomonski otoci, Tahiti i Vanuatu izravno idu u finalnu skupinu, a njima će se pridružiti pobjednik kvalifikacijske skupine u kojoj su Američka Samoa, Otočje Cook, Nova Kaledonija, Papua Nova Gvineja, Samoa i Tonga.

Šest reprezentacija odigrat će po dvokružnom sustavu 10 kola od listopada 2007. do travnja 2009., nakon čega će ukupni pobjednik steći pravo majstorice sa petoplasiranom reprezentacijom Južne Amerike ili Azije za odlazak na SP 2010.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙