FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Australija na SP u Njemačkoj

SYDNEY, 16. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Nogometaši Australijeplasirali su se na SP 2006. nakon što su u dodatnim kvalifikacijamanadvisili Urugvaj. Australci su posljednji puta sudjelovali nasvjetskom prvenstvu 1974. godine, kada je domaćin također bilaNjemačka.
SYDNEY, 16. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Nogometaši Australije plasirali su se na SP 2006. nakon što su u dodatnim kvalifikacijama nadvisili Urugvaj. Australci su posljednji puta sudjelovali na svjetskom prvenstvu 1974. godine, kada je domaćin također bila Njemačka.

U današnjem uzvratu na Olimpijskom stadionu u Sydneyu pred 80.000 gledatelja Australija je slavila poslije boljeg izvođenja 11-eraca sa 4-2. Nakon 90 minuta i produžetaka rezultat je bio 1-0 za Australiju, a jedini pogodak zabio je igrač Parme Marco Bresciano u 34. minuti. Budući da je Urugvaj prije četiri dana na svom terenu istim rezultatom pobijedio Australiju, o sudionuku SP-a odlučivali su 11-erci.

U izvođenju kaznenih udaraca uspješniji su bili Australci. Za Australiju su sa 11m pogodili Harry Kewell, Lucas Neill, Tony Vidmar i John Aloisi, a jedino je promašio kapetan reprezentacije, bivši "dinamovac" Mark Viduka. Ipak, junak susreta je australski vratar Mark Schwarzer, koji je obranio dva 11-erca. Schwarzer je nadmudrio Darija Rodrigueza i Marcela Zalayetu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙