FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bruxelles: prvi sastanak o kvotama za šećer za Hrvatsku

BRUXELLES, 8. studenog 2005. (Hina) - Hrvatsko izaslanstvo na čelu sministrom poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva PetromČobankovićem sudjelovalo je u utorak u Bruxellesu na prvom krugupregovora o uvođenju izvoznih kvota za hrvatski šećer na tržišteEU-a.
BRUXELLES, 8. studenog 2005. (Hina) - Hrvatsko izaslanstvo na čelu s ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petrom Čobankovićem sudjelovalo je u utorak u Bruxellesu na prvom krugu pregovora o uvođenju izvoznih kvota za hrvatski šećer na tržište EU-a.

Riječ je o prvom sastanku na kojem je predstavnicima Europske komisije predstavljena hrvatska pregovaračka platforma koja se temelji na sadašnjoj razini proizvodnje i izvoza šećera.

Hrvatska, prema odredbama Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, ima pravo na neograničen izvoz šećera na tržište EU-a. Budući da je EU pristupio reformi šećernog sektora, koja je u tijeku, Europska komisija je još prije godinu dana tražila otvaranje pregovora s Hrvatskom u uvođenju kvota za hrvatski šećer.

Hrvatska će i dalje moći izvoziti šećer bez količinskih i carinskih ograničenja sve do eventualnog dogovora oko uvođenja kvota.

U ponedjeljak su u Ministarstvo poljoprivrede pozvani predstavnici triju hrvatskih šećerana kako bi ih se upoznalo s Vladinom pregovaračkom platformom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙