FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mramorna skulptura Henrya Moora prodana za milijun funti

LONDON, 30. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Mramorna skulptura HenryaMoora prodana je u utorak na aukciji u Londonu za milijun funti (10,8milijuna kuna), što je rekordna cijena postignuta za neko klesarskodjelo tog britanskog umjetnika.
LONDON, 30. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Mramorna skulptura Henrya Moora prodana je u utorak na aukciji u Londonu za milijun funti (10,8 milijuna kuna), što je rekordna cijena postignuta za neko klesarsko djelo tog britanskog umjetnika.

Aukcijska kuća Bonhams izjavila je da je tu svotu ponudio privatni kolekcionar, učinivši na taj način skulpturu "Majka i djete" veliku 22,3 centimetra najskupljom umjetninom 20. stoljeća, koja je ove godine prodana u Londonu.

Moorove velike brončane umjetnine već su postizale visoke cijene. Tako je jedna njegova 4,5 metarska brončana skulptura 2003. prodana za 6,2 milijuna američkih dolara (gotovo 40 milijuna kuna), čime je potukla dotadašnju najvišu cijenu od 4,1 milijuna dolara (oko 25 milijuna kuna).

Kamena skupltura prodana u utorak napravljena je 1931. od mramora iz talijanskog Prata, a autor ju je opisivao kao jedan od svojih najuspjelijih ranih radova.

Iste godine kada je napravljena prodana je za svega 19 funti direktoru londonskog muzeja "Victoria and Albert".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙