FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu 30. studenoga

ZAGREB, 30. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za srijedu 30. studenog.
ZAGREB, 30. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu 30. studenog.

ZAGREB - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović, ministar mora, turizma, prometa i razvitka, Božidar Kalmeta i šef Misije Organizacije za europsku sigurnost i suradnju-a u Republici Hrvatskoj, Jorge Fuentes, održat će konferenciju za novinare na kojoj će biti predstavljena druga faza javne kampanje o povratku i reintegraciji svih prognanika i izbjeglica.

(12.00 sati, Ministarstvo europskih integracija, Petretićev trg 2)

ZAGREB - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović i veleposlanik Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj Berno Kjelsden potpisat će Ugovor o Programu između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Kraljevine Danske o općim uvjetima za provedbu "Pretpristupne pomoći Kraljevine danske Republici Hrvatskoj za razdoblje 2005. - 2007.".

Ovim Ugovorom dobit će se okvir za uspostavljanje učinkovite administrativne uprave i poboljšan sustav kadrovskog upravljanja u skladu s utvrđenim europskim načelima dobrog vladanja. Sam Program danske pomoći u pretpristupnom periodu odobrio je danski Parlament 15. lipnja 2005., i dodijeljena su sredstva u visini od 13,5 milijuna kuna za period 2005. - 2007. godina.

Nakon potpisivanja Ugovora predviđene su izjave za medije ministrice Grabar-Kitarović i veleposlanika Kjelsdena.

(U 10.00 sati, Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija, Zrinjevac 7-8. Novinari, televizijski snimatelji i fotoreporteri moraju doći u ministarstvo do 9.50 sati).

LONDON - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić razgovarat će u Londonu s Jeanom Lammierom, predsjednikom Europske banke za obnovu i razvoj, koja je u Hrvatsku investirala više od jedne milijarde dolara u različite infrastrukturne i gospodarske projekte. Također će se sastati s novoizabranim gradonačelnikom Citya, najvećeg europskog financijskog centra, Davidom Brewerom, a predviđen je i susret s predstavnicima Britansko-hrvatske gospodarske komore.

DEN HAAG - Nastavak dokaznog postupka optužbe na suđenju "vukovarskoj trojci" bivših oficira JNA Mili Mrkšiću, Miroslavu Radiću i Veselinu Šljivančaninu pred Haškim sudom (ICTY). Tereti ih se za pokolj na Ovčari izvršen nad najmanje 264 hrvatska ranjenika i civila odvedena iz vukovarske bolnice 20. studenoga 1991.

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel predstavit će smjernice svoje politike u Bundestagu.

DEN HAAG - Izricanje presude u postupku Haškog suda (ICTY) protiv trojice bivših lokalnih zapovjednika Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Fatmira Limaja, Isaka Muslijua i Haradina Balje, optuženih za mučenje i ubojstva srpskih civila i albanskih kolaboracionista zatočenih u logoru OVK Lapušnik na zapadu Kosova u srpnju 1998.

DEN HAAG - Nastavak suđenja za ratne zločine bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću pred Haškim sudom (ICTY).

ANNAPOLIS, SAD - Američki predsjednik George W. Bush u Mornaričkoj akademiji govori o borbi protiv terorizma.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Andrej Matijašević

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Nataša Barac Čuljat

Navečer: Domagoj Janković

Tel.: **385-1-4808645

Fax.: **385-1-4808822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙