FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski sabor usvijio državni proračun za 2006.

ZAGREB, 29. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski sabor prihvatio je uutorak navečer državni proračun za 2006., 'težak' 98,8 milijardi kuna,što je za 7,9 milijardi kuna ili 8,7 posto više od ovogodišnjeg.
ZAGREB, 29. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski sabor prihvatio je u utorak navečer državni proračun za 2006., 'težak' 98,8 milijardi kuna, što je za 7,9 milijardi kuna ili 8,7 posto više od ovogodišnjeg.

Za proračun su glasovala 83 zastupnika, a protiv su bila 24.

Uz zastupnike vladajuće koalicije i zastupnike manjina, te dio nezavisnih, proračun su podržali i zastupnici HSP-a.

Većina saborskih zastupnika u 10-satnom glasovanju, na prijedlog Vlade odbila je sva 304 zastupnička amandmana, kojima je oporba tražila oko 6,4 milijarde kuna.

Najskuplji amandmani odnosili su se na stavke u razdjelu Ministarstva mora, na kojima su zastupnici tražili ukupno povećanje od oko 2,4 milijarde kuna.

Amandmani na razdjel Ministarstva poljoprivrede 'težili' su oko 1,4 milijarde, a Ministarstva znanosti 619 milijuna kuna.

Najviše amandmana podnio je HNS, a novčano najviši bili su oni iz SDP-a, koji su dosegnuli tri milijarde kuna.

Proračun za iduću godinu, u ukupnom iznosu od 98,8 milijardi kuna, utemeljen je na projekcijama gospodarskog rasta od 4 posto, inflacije od oko tri posto te deficita opće države od 3,3 posto BDP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙