FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Danas druga faza screeninga za javne nabave

BRUXELLES, 29. studenog 2005. (Hina) - Druga faza screeninga zapoglavlje javnih nabava održava se u utorak u Bruxellesu, a nasastanku će hrvatski predstavnici, prevođeni pregovaračem za poglavljasloboda kretanja roba i javne nabave Tamarom Obradović Mazal, ukazatipredstavnicima Europske komisije na mjesta na kojima je hrvatskozakonodavstvo neusklađeno s europskim i naznačiti što namjeravajupoduzeti u predstojećem razdoblju.
BRUXELLES, 29. studenog 2005. (Hina) - Druga faza screeninga za poglavlje javnih nabava održava se u utorak u Bruxellesu, a na sastanku će hrvatski predstavnici, prevođeni pregovaračem za poglavlja sloboda kretanja roba i javne nabave Tamarom Obradović Mazal, ukazati predstavnicima Europske komisije na mjesta na kojima je hrvatsko zakonodavstvo neusklađeno s europskim i naznačiti što namjeravaju poduzeti u predstojećem razdoblju.

Screening, dubinska analiza usklađenosti hrvatskog zakonodavstva s europskom pravnom stečevinom, za poglavlje javnih nabava počeo je 7. studenog uvodnim sastankom na kojem su predstavnici Europske komisije objašnjavali hrvatskim i turskim pregovaračima europsko zakonodavstvo za to područje.

Svrha screeninga koje provodi EK s državom kandidatkinjom za članstvo za svako poglavlje pravne stečevine je da utvrdi koje zakonodavne instrumente zemlja kandidat treba usvojiti ili promijeniti kako bi se kao buduća članica mogla pridržavati zakonodavstva Unije što je moguće prije nakon pristupa.

EU ima detaljna pravila koja se odnose na javne nabave a koje će Hrvatska trebati usvojiti, te uspostaviti specijalizirana tijela zadužena za provedbu tih pravila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙