FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: Kupa pala osam centimetara

Hrvatska-vodostaj-KupaKarlovac: Kupa pala osam centimetaraKARLOVAC, 28. studenoga 2005.- (Hina) Vodostaj Kupe pada pa je u 16sati iznosio 800 centimetara, osam manje od najvišega današnjeg u 10sati kad je bio 808 cm.
KARLOVAC, 28. studenoga 2005.- (Hina) Vodostaj Kupe pada pa je u 16 sati iznosio 800 centimetara, osam manje od najvišega današnjeg u 10 sati kad je bio 808 cm.

U Karlovcu i Karlovačkoj županiji za sada ne će biti pozvana Civilna zaštita niti uvođeni drugi oblici obrane od poplave i pomoći stanovništvu, jer to sada uspješno provode redovite interventne službe, rekao je danas popodne karlovački župan Ivica Horvat nakon obilaska područja za koja su od jučer na snazi izvanredne mjere obrane od poplave.

Željko Karaula, voditelj obrane od poplave za savsko porječje u Hrvatskim vodama, koji je sa županom obišao karlovačko područje, rekao je da je vodostaj od 808 centimetara za 24 cm niži od vodostaja koji bi bio katastrofalan.

Nasipi i obrambeni zid, koji su u Karlovcu izgrađeni unazad deset godina, pokazali su se djelotvornima za uže središte grada, ali ne i za šire područje, za koje sustav obrane od poplava još nije gotov.

Procijenio je da bi danas u Karlovcu vodostaj bio za metar niži da se pregradom u rasteretni kanal Kupa - Kupa moglo preusmjeriti onoliko vode koliko može primiti kanal.

"Ulaganjem od oko 60 milijuna kuna u gradnju pregrade na početku rasteretnog kanala Kupa-Kupa Karlovac se može sa stopostotnom vjerojatnošću braniti od tzv. stogodišnjih voda", rekao je Karaula.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙