FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NOVE EPIZODE "PROFESORA BALTAZARA"

ZAGREB, 28. studenoga 2005. (Hina) - Zagreb film premijerno će 30.studenoga u zagrebačkoj "Kinoteci" prikazati četiri nove epizodecrtanih filmova o slavnom profesoru Baltazaru i pilot epizoduanimiranog filma "Glupača".
ZAGREB, 28. studenoga 2005. (Hina) - Zagreb film premijerno će 30. studenoga u zagrebačkoj "Kinoteci" prikazati četiri nove epizode crtanih filmova o slavnom profesoru Baltazaru i pilot epizodu animiranog filma "Glupača".

Serijal donosi nove priče o omiljenom izumitelju iz Baltazargrada i nastavlja tamo gdje su prije 25 godina stali Zlatko Grgić, Boris Kolar i Ante Zaninović.

Autor novih epizoda, Marijan Lončar, ostao je vjeran starom konceptu po kojem profesor Baltazar uz pomoć stroja pronalazi nenasilna i maštovita rješenja za nevolje svojih sugrađana.

Lončar je kao animator radio na serijalu "Mali leteći medvjedići" i dugometražnom animiranom filmu "Čudnovate zgode Šegrta Hlapića", a od samostalnih projekata najpoznatiji mu je "Sretni cvrčak".

Naslovi novih epizoda su "Robot Spirit", "Mali problem", "Kaktus Hombre" i "Sveopća praznina".

"Glupača" je naziv od milja za glavni lik u animiranom filmu fotografkinje Mare Milin. Riječ je o "mušičavoj" tinejdžerki prepoznatljivoj po raščupanoj kosi i naočalama s debelim staklima, koja se suočava s tipičnim problemima jedne 18-godišnjakinje.

Karakterno, ali ne i po fizičkom izgledu, autobiografski lik autorica je realizirala, među ostalima, uz pomoć redatelja Daniela Šuljića, i scenaristice Rujane Jeger.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙