FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počela međuvladina pristupna konferencija između RH i EU

BRUXELLES, 28. studenog 2005. (Hina) - Bilateralna međuvladinakonferencija između Hrvatske i EU-a, prva nakon otvaranja pregovora ulistopadu, počela je u ponedjeljak u Bruxellesu gdje Hrvatskupredstavlja glavni pregovarač Vladimir Drobnjak.
BRUXELLES, 28. studenog 2005. (Hina) - Bilateralna međuvladina konferencija između Hrvatske i EU-a, prva nakon otvaranja pregovora u listopadu, počela je u ponedjeljak u Bruxellesu gdje Hrvatsku predstavlja glavni pregovarač Vladimir Drobnjak.

Praksa je EU da se tijekom predsjedanja jedne zemlje održe najmanje dvije pristupne konferencije - jedna na razini ministara i jedan na razini zamjenika ministara. Kako je odluka o otvaranju pregovora sa Hrvatskom donesena na međuvladinoj konferenciji koja je održana na razini ministara vanjskih poslova, ova će biti na razini njihovih zamjenika.

Osnovni cilj ove konferencije o pristupanju je određivanje procedure pregovora i organizacije pregovora između RH i EU te utvrđivanje programa pregovora za prva tri mjeseca iduće godine.

Datum održavanja svake buduće konferencije o pristupanju određuje zemlja koja predsjeda Europskom unijom.

Međuvladine bilataralne konferencije ili pristupne konferencije okvir je u kojem se vode pregovori o članstvu u EU-u. Na njima se donose odluke o otvaranja i zatvaranju pojedinih poglavlja europske pravne stečevine, koje zemlja kandidat mora usvojiti i primjeniti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙