FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Od Kikovice do Bosiljeva zabranjeno za tegljače

ZAGREB, 28. studenog 2005. (Hina) - Zbog zimskih uvjeta, ugaženasnijega i leda na kolniki, na dionici A 6 Kikovica-čvor Bosiljevozabranjen je promet za tegljače i priključna vozila koji se iz prometaisključuju na Kikovici odnosno u Vukovoj Gorici, dok ostala teretnavozila moraju imati lance za snijeg na barem jednoj pogonskoj osovini,javio je HAK u 9 sati.
ZAGREB, 28. studenog 2005. (Hina) - Zbog zimskih uvjeta, ugažena snijega i leda na kolniki, na dionici A 6 Kikovica-čvor Bosiljevo zabranjen je promet za tegljače i priključna vozila koji se iz prometa isključuju na Kikovici odnosno u Vukovoj Gorici, dok ostala teretna vozila moraju imati lance za snijeg na barem jednoj pogonskoj osovini, javio je HAK u 9 sati.

Osobna vozila i autobusi moraju imati zimsku opremu.

Proglašeni su i zimski uvjeti (obilan snijeg, isključivanje tegljača i prikoličara):D 3 Kupjak-Zdihovo,

D 32 Prezid-Delnice-Mrkopalj, D 305 Parg-Čabar, D 203 Brod na Kupi-Delnice, D 501 Oštrovica-Meja, ŽC 5029 Konj-Gornje Jelenje-Sopač, ŽC 5061 G. Jelenje-Oštrovica, ŽC 5034 Delnice-Kupjak-Ravna Gora.

Mokar snijeg na kolniku usporava promet na A 1 od tunela Mala Kapela do Gospića, na A4 Goričan-Varaždin-Breznički Hum, i na A2 Zabok-Krapina. Slična je situacija i na području graničnih prijelaza Pasjak, Rupa i Macelj. Valja voziti pozornije i uz obaveznu uporabu zimske opreme.

Zbog prepriječenog teretnog vozila na D52 Borje-Vrhovine, promet još uvijek teče obilazno: Gospić-L. Osik-Perušić-Otočac.

Magla smanjuje vidljivost na: A3 na dionici Novska-Okučani i V.Kopanica-Županja te na području Slavonskoga Broda, Našica i na cesti Glina-Dvor.

Zbog izlijevanja rijeka iz korita za sav promet zatvorene su brojne dionice cesta: D42 na dijelu Ogulin-Vrbovsko, D 36 u mjestu Koritinja, D505 Ozalj-Krašić u mjestu Podbrežje, D505 Bregana-Krašić, u mjestu Čunkova Draga, ŽC 3098 Donji Bukovac-Jurovski Brod, ŽC 3140 Brihovo-Lipnička Zaluka, ŽC 3143 Levkušje-Zorkovac, ŽC Moravice-Vrbovsko.

HAK upozorava vozače na moguće odrone zemlje i kamenja cestama kroz Liku, Gorski kotar te duž Jadranske magistrale.

Na graničnim prijelazima Bajakovo, Bregana i Macelj pojačan je promet teretnih vozila, dok je zbog prevrtanja teretnog vozila sa slovenske strane, kao i zbog snijega, do daljnjega za teretna vozila zatvoren GP Pasjak, te se promet preusmjerava na GP Rupa.

Trajekti plove prema redu plovidbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙