FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovaci na lokalnim izborima podržali desni centar premijera Dzurinde

BRATISLAVA, 27. studenog 2005. (Hina/dpa) - Stranke desnog centrakoalicijske vlade slovačkog premijera Mikulaša Dzurinde osvojile suvećinu u pet od osam slovačkih regionalnih skupština na lokalnimizborima održanim u subotu, pokazali su neslužbeni rezultatiobjavljeni u nedjelju.
BRATISLAVA, 27. studenog 2005. (Hina/dpa) - Stranke desnog centra koalicijske vlade slovačkog premijera Mikulaša Dzurinde osvojile su većinu u pet od osam slovačkih regionalnih skupština na lokalnim izborima održanim u subotu, pokazali su neslužbeni rezultati objavljeni u nedjelju.

Slovački birači su međutim na paralelnim izborima za osam regionalnih guvernera dali prednost oporbenim kandidatima. Ipak, nijedan od kandidata nije dobio natpolovičnu većinu, te će se drugi krug izbora za regionalne guvernere održati 10. prosinca.

U prvom je krugu najviše glasova dobilo sedam guvernerskih kandidata oporbe, te samo jedan kandidat vladajućeg desnog centra.

Općenito su stranke desnog centra dobile više glasova u zapadnim regijama, kao što su Bratislava i Nitra, dok je oporba bolje prošla na istoku u Košicama i na sjeverozapadu u Trenčinu.

Na izborima je zabilježen rekordno mali odaziv od svega 18,02 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙