FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međuvladina konferencija o pristupanju između RH i EU u ponedjeljak

BRUXELLES, 25. studenoga 2005. (Hina) - Međuvladina konferencija opristupanju između Hrvatske i EU, prva od otvaranja pregovora, održatće se u ponedjeljak u Bruxellesu, a hrvatsku će stranu predstavljatiglavni pregovarač Vladimir Drobnjak, najavljeno je u petak uBruxellesu.
BRUXELLES, 25. studenoga 2005. (Hina) - Međuvladina konferencija o pristupanju između Hrvatske i EU, prva od otvaranja pregovora, održat će se u ponedjeljak u Bruxellesu, a hrvatsku će stranu predstavljati glavni pregovarač Vladimir Drobnjak, najavljeno je u petak u Bruxellesu.

Osnovni cilj ove konferencije o pristupanju je utvrđivanje pravila postupanja i organizacije pregovora između RH i EU te utvrđivanje programa pregovora za prva tri mjeseca iduće godine.

Praksa je da se tijekom predsjedanja jedne zemlje EU-om održe najmanje dvije konferencije o pristupanju - jedna na razini ministara i jedna na razini zamjenika.

Konferencija o pristupanju je jedino tijelo koje otvara ili zatvara pregovore s nekom zemljom.

Iduća konferencija o pristupanju očekuje se u svibnju iduće godine i tada bi moglo doći do otvaranja pregovora o konkretnim poglavljima za koje su obavljeni screeninzi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙